We maken werk van duurzaamheid en innovatie. Al meer dan 65 jaar.
Als aannemer hebben wij invloed op hoe we ons eindproduct realiseren. Daar zit voor ons de belangrijkste uitdaging om duurzaam te zijn. We investeren daarom al jaren in het verminderen en optimaliseren van ons brandstofgebruik, de optimalisering van ons materieel en het verantwoord hergebruik / recycling van materialen. Ons bedrijfspand is al meer dan 10 jaar energieneutraal en wij laden elektrisch materieel met de zonnepanelen op ons dak.
We kijken voortdurend naar nieuwe ontwikkelingen in de markt. We proberen de uitdagingen van de toekomst een stap voor te zijn. Daarvoor hebben we inmiddels veel goede relaties opgebouwd. Leveranties materiaal, materieel en diensten betrekken wij alleen maar bij duurzame leveranciers. Daarnaast zijn wij aangesloten bij DuSpot, een matchingtool welke de vraag en aanbod van vrijkomende bouwmaterialen matched om hergebruik en duurzaamheid te bevorderen.
Wij zijn aangesloten bij het initiatief ‘De Duurzame Leverancier’
De Duurzame Leverancier is het platform voor organisaties die investeren in duurzaamheid. Het initiatief helpt leveranciers bij de opzet van een duurzame bedrijfsvoering en opdrachtgevers bij het vinden van duurzame leveranciers. Als Gerwers zijn wij gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) aangesloten als Certificaathouder Niveau 3.
Hieronder ons Keteninitiatief, zoals die ook te vinden is op onze pagina van de CO2-prestatieladder.
Reductiedoelstellingen CO2
Onze doelstelling is om de totale CO2-emissie per gewerkt manuur in de periode 2023-2025 t.o.v. 2022 met 3% in scope 1 en 3% in scope 2 te reduceren. Dit is een besparing van 0,46 kg CO2 per gewerkt manuur in scope 1 en 0,0045 kg CO2 per gewerkt manuur in scope 2. Lees hier ons Energiemanagement actieplan voor 2023-2025.
Een CO2-neutraal kantoor en een eigen Circulair Depot
Op ons kantoor liggen al heel wat jaren zonnepanelen. In onze werkplaats hebben we het meeste materieel wat we gebruiken op voorraad. Op die manier zijn we minder afhankelijk van derden. We prefabriceren daar ook de onderdelen van uw project op een innovatieve en duurzame manier. Daarnaast beschikken we al 5 jaar over een uniek Circulair Depot. ‘Vrijkomende materialen’ maken we hier geschikt voor een tweede leven, onder andere voor de toepassing in projecten.
Ontvang 2x per jaar onze nieuwsbrief
Twee keer per jaar verspreiden we een nieuwsbrief onder relaties en opdrachtgevers over projecten en alles wat ons bezighoudt rond duurzaamheid. U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.
Trots op meer dan 65 jaar innovatie en diversiteit.
Wij lopen vaak voorop met zaken, maar praten daar niet perse over. Een vrouw die werkzaam is in de GWW? In de jaren ’80 was dat een ‘no go’, maar niet bij ons bedrijf. En natuurbouw? Iedereen lachte erom, maar in ons bedrijf doorzien we al jaren het échte belang ervan. Nu en zeker voor de toekomst.
Zelfsturend kunnen zijn is heilig in ons bedrijf
Dat maakt namelijk dat bij ons de lijnen altijd kort blijven. Niet alleen om snel te kunnen schakelen. Het is ook een kernwaarde binnen ons bedrijf. En die beschermen we goed. Voor ons is het kennisdelen in haar meest pure, optimale vorm. En dat schepje extra? Vanzelfsprekend wederom, net als de rest.
We doen alles zoveel mogelijk zelf vanuit een bondige organisatie
Zo hoeven we geen mensen, kennis en materieel van buiten in te vliegen – met alle doorgeefrisico’s van dien. We werken praktisch en met een platte en bondige organisatie. Alleen met vakmensen die waarde toevoegen aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van het proces in uw project.
Wij staan voor resultaat uit innovatie
We zijn trots op ons vak en denken daar heel kritisch over na. Dat resulteert in veel innovatie, al jaren! Zo ontwikkelen we nieuwe producten en we bedenken oplossingen die zorgen voor kortere doorlooptijden en minder uitstoot in projecten.
Transitie naar elektrisch materieel
Daar zijn we al volop mee bezig. We experimenteren voortdurend met nieuw elektrisch materieel. En waterstof? We kunnen niet wachten. Tot het zover is blijven we de markt goed in de gaten houden, want uiteindelijk willen we de meest duurzame afweging maken, niet de snelste.